Spreker, over verlies en verdriet

Als spreker over verlies en verdriet bespreek ik het onderwerp waar we allemaal met te maken krijgen, maar waar we niet over leren praten..
Het verliezen van een dierbare, en helemaal je kindje, heeft zeer grote impact op je leven. Het is alsof je een 2.0 versie van jezelf moet worden. Een proces van rouw kost tijd en vergt ook veel tijd. Gek genoeg leven wij in een samenleving waarin dit niet altijd de aandacht krijgt die het verdient.

Keer op keer hoor ik van vrouwen die ik begeleid vanuit mijn praktijk dat de omgeving zich geen houding weet te geven. Vriendinnen die het vreemd vinden dat je geen zin hebt in dat feestje, want “dat deed je eerst toch ook”. Familie die maar niet over het onderwerp begint, want “stel ze moet huilen en wat moet ik dan doen..”. Maar ook collega’s die het vreemd vinden dat je nog niet je volledige aanstelling werkt, want “het is nu toch al 11 maanden geleden”. Of de psychologische professional die aanraadt maar snel weer zwanger te worden.. Alsof je daardoor je andere kindje vergeet??

Kortom er is nog zoveel onduidelijkheid over verlies, rouwverwerking en verdriet. Zo anno 2019 vind ik dat het hoogste tijd is dat er over gesproken word. Wat is een rouwproces? Hoe lang duurt dat? Wat doet dat met iemand? Wat is het verschil tussen boosheid en verdriet? Waarom is het zoveel makkelijker om boos te zijn dan om verdriet te voelen?

Over deze onderwerp praat ik heel graag!
Ben je op zoek naar een enthousiaste spreker over dit moeilijke onderwerp voor uw congres, evenement, workshop, of wilt u een deskundige interviewen voor uw artikel?
Alles maak ik naar wens op maat. Door mijn jarenlange ervaring binnen het onderwijs is geen enkele groep of werkvorm mij vreemd.
Er is voor elk budget altijd een oplossing te vinden.
Vul onderstaand formulier in, dan neem ik vrijblijvend contact met je op!

Wat ik bied:
– Enthousiasme
– Kennis en voorbeelden uit de praktijk
– Deskundigheid
– Ik praat vanuit mijn hart

Algemene voorwaarden en privacyverklaring

Suzan Brussee -Buijs

Wie ben ik?
Mijn naam is Suzan, 31 jaar. Getrouwd. Moeder van 4 kindjes. Helaas kan ik er ‘s avonds maar 2 in bed stoppen…
Sinds kort woon en werk ik in het prachtige Dieren. Met als voortuin rivier de IJssel. Lees hier meer over mij.