Ontvang gratis het eerste deel uit mijn werkboek
"Anders omgaan met verlies"

Maancirkels


Maancirkels en leven met de maan

Waarom leven met de maan?
Oke, lets show some numbers! De maan en haar magnetische werking op de aarde zorgt voor het getij. Afhankelijk waar de maan zich bevindt is er ergens op aarde ep en vloed. Wij mensen bestaan voor 70% uit water. Je zou dus kunnen zeggen dat dat proces van eb en vloed zich op micro niveau ook binnen ons afspeelt.


Misschien vraag je je nu af wat je dan zou moeten/ kunnen merken van de maan. Om die vraag te beantwoorden vertel ik graag is meer over de vier verschillende maanfasen. Een maancyclus heeft 28 dagen. Dat betekent van nieuwe maan, via wassende maan naar volle maan. En van volle maan via afnemende maan terug naar nieuwe maan. Tijdens deze reis van donker (nieuwe maan) naar licht (volle maan) en weer terug raakt de maan thema’s aan die ook bij ons mensen spelen. Zo staat nieuwe maan (kort gezegd) voor donker, naar binnen keren, evaluatie en nieuwe wensen zetten; vanuit je binnenste. Volle maan symboliseert het licht, naar buiten treden, manifestatie, overvloed en vruchtbaarheid.

Ook bij ons mensen spelen deze thema’s elke maand weer. Als voorbeeld, en meest bekende, neem ik de vrouwelijke cyclus. Een vrouw die in balans is, heeft haar menstruatie rond nieuwe maan. Haar lichaam trekt zich terug maakt de balans op en laat los. Rond volle maan hebben vrouwen dan de eisprong; haar vrouwelijkheid en vruchtbaarheid ‘mag gezien’ worden. Vaak voelen mensen onrust rond volle maan en kracht/ energie om dingen voor elkaar te krijgen.


Wat kan leven met de maan voor je betekenen?

In deze westerse maatschappij zijn we vooral gericht op continue naar buiten treden. We staan non-stop ‘aan’. Nergens leren we meer om af en toe ‘uit’ te zijn. Terwijl de cyclus van de maan hier ons wel voor uitnodigt. Als vrouwen menstrueren moet zij doorrennen ook als zegt een stem in haar dat ze het liefste een of twee dagen even niks zou willen doen. En dit is dus nog maar 1 voorbeeld..

 • Verlang jij naar meer balans in je leven?
 • Voel je dat je te veel ‘geeft’ en zou je ook willen ‘ontvangen’?
 • Slaap je onrustig rond volle maan, maar weet je niet hoe dat komt?
 • Heb je meer behoefte aan verbinding met de natuur en vooral met jezelf?
 • Hoor je de laatste tijd veel mensen praten over “dat komt door de maan” maar weet je niet goed wat dat inhoud?
 • Ben je nieuwsgierig wat leven met de maan voor jou zou kunnen doen?
 • Heb je het gevoel dat er ‘meer is’ in je leven, maar vind je het moeilijk dit te duiden?

Jezelf hervinden

Meld je dan aan voor mijn maancirkel. Ik bied twee varianten met beide hetzelfde doel: een diepere verbinding maken met jezelf. Met wie jij bent, jouw gevoelens, jouw wensen en dromen. Zodat je beter instaat bent keuzes te maken die echt bij jou passen!


Online en offline maancirkel

maancirkel

De online maancirkel doe ik via instagram. Hiervoor heb jij een instagram account nodig. Via de besloten groep @maan_cirkel_lifedoula_suzan ga ik elke nieuwe maan en volle maan live. Hierin vertel ik je over de actuele thema’s van de maan. Geef ik theoretische kennis over hoe het komt dat je deze maand een bepaalde emotie sterker voelt. En doen we bijpassende rituelen en meditaties. Ook geef ik je suggesties hoe je je wensen en dromen kunt verwoorden, zetten en manifesteren. Deze bekrachtigen we door de meditaties en inzicht vragen die ik met wassende maan en afnemende maan in de vorm van IGTV’s online zet.

Jouw bijdrage per maan(d) is €13,- excl. BTW. heb je intresse? Klik dan gelijk op onderstaande knop en meld je aan!!


Offline maancirkel

Elke volle maan komen we bij elkaar. Volgens vaste structuren behandelen we in een dagdeel van 14u tot 17:30u het volgende:

 • Bouwen we de maancirkel op, waarin iedereen een taak krijgt
 • Delen we wat er speelt in onze levens.
 • Maken we een verdieping. In de vorm van rituelen, systemische opstellingen, meditaties en mantra zang
 • Leer je alles begrijpen over het ritme van de maan en de seizoenen

Natuurlijk zit hier voldoende eten, drinken bij in!

Wat jij mee moet nemen?! Een open houding. Jezelf. Je dromen, je verlangens. Je nieuwsgierigheid om iets nieuws te leren in je leven!

Jouw bijdrage voor de offline maancirkel is €39,- per middag.

Ik werk alleen op gevoel. Is er iets wat resoneert bij je? Vertelt je onderbuik gevoel dat je dit wilt maar kun je het niet plaatsten? Volg het dan! Je kunt je per volle maan aanmelden en zit nergens aan vast. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op voor aanmelding!

Data voor de offline cirkels:
De data van de eerste volgende offline maan cirkels zijn
31 oktober 2020
29 november 2020
3 januari 2021
30 januari 2021
27 februari 2021
28 maart 2021
24 april 2021

Locatie: ‘Het Julius‘, Julius Röntgenlaan 20 te Dieren

Neem contact op