Maancirkels


Maancirkels en leven met de maan

Voor de online maancirkel klik hier!

Waarom leven met de maan?
Oke, lets show some numbers! De maan en haar magnetische werking op de aarde zorgt voor het getij. Afhankelijk waar de maan zich bevindt is er ergens op aarde ep en vloed. Wij mensen bestaan voor 70% uit water. Je zou dus kunnen zeggen dat dat proces van eb en vloed zich op micro niveau ook binnen ons afspeelt.


Misschien vraag je je nu af wat je dan zou moeten/ kunnen merken van de maan. Om die vraag te beantwoorden vertel ik graag is meer over de vier verschillende maanfasen. Een maancyclus heeft 28 dagen. Dat betekent van nieuwe maan, via wassende maan naar volle maan. En van volle maan via afnemende maan terug naar nieuwe maan. Tijdens deze reis van donker (nieuwe maan) naar licht (volle maan) en weer terug raakt de maan thema’s aan die ook bij ons mensen spelen. Zo staat nieuwe maan (kort gezegd) voor donker, naar binnen keren, evaluatie en nieuwe wensen zetten; vanuit je binnenste. Volle maan symboliseert het licht, naar buiten treden, manifestatie, overvloed en vruchtbaarheid.

Ook bij ons mensen spelen deze thema’s elke maand weer. Als voorbeeld, en meest bekende, neem ik de vrouwelijke cyclus. Een vrouw die in balans is, heeft haar menstruatie rond nieuwe maan. Haar lichaam trekt zich terug maakt de balans op en laat los. Rond volle maan hebben vrouwen dan de eisprong; haar vrouwelijkheid en vruchtbaarheid ‘mag gezien’ worden. Vaak voelen mensen onrust rond volle maan en kracht/ energie om dingen voor elkaar te krijgen.


Wat kan leven met de maan voor je betekenen?

In deze westerse maatschappij zijn we vooral gericht op continue naar buiten treden. We staan non-stop ‘aan’. Nergens leren we meer om af en toe ‘uit’ te zijn. Terwijl de cyclus van de maan hier ons wel voor uitnodigt. Als vrouwen menstrueren moet zij doorrennen ook als zegt een stem in haar dat ze het liefste een of twee dagen even niks zou willen doen. En dit is dus nog maar 1 voorbeeld..

 • Verlang jij naar meer balans in je leven?
 • Voel je dat je te veel ‘geeft’ en zou je ook willen ‘ontvangen’?
 • Slaap je onrustig rond volle maan, maar weet je niet hoe dat komt?
 • Heb je meer behoefte aan verbinding met de natuur en vooral met jezelf?
 • Hoor je de laatste tijd veel mensen praten over “dat komt door de maan” maar weet je niet goed wat dat inhoud?
 • Ben je nieuwsgierig wat leven met de maan voor jou zou kunnen doen?
 • Heb je het gevoel dat er ‘meer is’ in je leven, maar vind je het moeilijk dit te duiden?

Resoneert bovenstaande maar twijfel je of je in een groep wilt deelnemen? Klik dan op onderstaande link en ga zelf aan de slag met mijn ‘Leven met de maan winter werkboek’ en/of met de Maan meditaties!

Ja ik wil ervaren hoe wat leven met de maan voor mij kan doen!


Jezelf hervinden

Meld je dan aan voor mijn maancirkel. Ik bied twee varianten met beide hetzelfde doel: een diepere verbinding maken met jezelf. Met wie jij bent, jouw gevoelens, jouw wensen en dromen. Zodat je beter instaat bent keuzes te maken die echt bij jou passen! klik hier voor meer info over de online maancirkel!

maancirkel


Hoe ziet de maancirkel eruit?

Elke volle maan komen we bij elkaar. Volgens vaste structuren behandelen we in een dagdeel van 14u tot 17:30u het volgende:

 • Bouwen we de maancirkel op, waarin iedereen een taak krijgt
 • Delen we wat er speelt in onze levens.
 • Maken we een verdieping. In de vorm van rituelen, systemische opstellingen, meditaties en mantra zang
 • Leer je alles begrijpen over het ritme van de maan en de seizoenen

Natuurlijk zit hier voldoende eten, drinken bij in!

Wat jij mee moet nemen?! Een open houding. Jezelf. Je dromen, je verlangens. Je nieuwsgierigheid om iets nieuws te leren in je leven!

Jouw bijdrage voor de offline maancirkel is €44,- per middag.

Ik werk alleen op gevoel. Is er iets wat resoneert bij je? Vertelt je onderbuik gevoel dat je dit wilt maar kun je het niet plaatsten? Volg het dan! Je kunt je per volle maan aanmelden en zit nergens aan vast. Neem geheel vrijblijvend contact met mij op voor aanmelding!

Data voor de offline cirkels:
De data van de eerste volgende offline maan cirkels zijn
31 oktober 2020
29 november 2020
3 januari 2021
30 januari 2021
27 februari 2021
28 maart 2021
24 april 2021

Locatie: ‘Het Julius‘, Julius Röntgenlaan 20 te Dieren

Liever zelf aan de slag?

Wil je wel aan de slag met alle thema’s maar heb je geen behoefte aan verbinden met andere vrouwen? Of komen bovenstaande data je niet uit maar wil je je wel heel graag verdiepen in de thema’s van de maan en investeren in jezelf?

Dat kan!
Want in mijn webshop bied ik zowel het winter werkboek als de maanmeditaties ook ‘los’ aan. Het winter werkboek is slechts €33,- voor 3 maanden! Dat is €11,- per maand! De maan meditaties hebben een zelfde waarde.
Koop ze nu en je betaalt voor een combi- deal van beide slechts €55,- Dat is een korting van maar liefst €11,-!
Ja ik wil het winter werkboek + de maan meditaties !

Ik hoop tot gauw! Het lijkt me fijn als je er bij bent!

Suzan
suzan@praktijknine2five.nl


Neem contact op