Ontvang gratis het eerste deel uit mijn werkboek
"Anders omgaan met verlies"

“Nature is the source of our being”


Natuur is overal. Kijk naar buiten en je kan het zien. Een vogel die zijn lied zingt. De zon die op komt. De wind die waait en de regen die valt. De natuur is er altijd en overal. Sterker nog, kijk naar jezelf en je ziet het ook. Wij mensen zijn onderdeel van die natuur. En zoals de natuur in cyclussen verloopt doet ons leven dat ook.

De natuur als uitgangspunt

Ergens gaande weg in de vorige eeuw zijn wij mensen de verbinding met de natuur kwijt geraakt. Werken en geld verdienen werd onze belangrijkste taak. Om ‘goed werk’ te leveren werd en wordt ons geleerd onze gevoelens thuis te laten en ons denken aan het roer te zetten. Voelen, rust nemen en gewoon ‘zijn’ werd als niet noodzakelijk en soms zelfs zweverig gezien. De afsplitsing tussen denken en gevoel, tussen hoofd en hart is groot. Hoewel onze welvaart ongekend groot is, is ons welzijn als sinds de jaren ’70 niet echt meer gestegen. Opgesloten in grote kantoorpanden waar ramen niet meer open kunnen en airco onze longen vullen zijn wij ver van de natuur verwijdert geraakt.

Mijn wens is om deze band weer te herstellen. De natuur maakt in een jaar alle thema’s door; van geboren worden in de lente, via kracht en overloed in de zomer, naar terugtrekken, loslaten en reflectie in de herfst en stilte, dood en wedergeboorte in de winter. Alles in de natuur maakt jaarlijks deze beweging. Van kruisspinnen, tot egels. En van appelbomen tot onze moestuinen. En ja. Ook jij. De mens.

In alles wat ik bied refereer ik naar het ritme van de natuur. Elk seizoen heeft thema’s die ook bij ons als mensen spelen. In de vorm van webinars geef ik elke maand uitleg over een onderwerp die past bij de natuur.
In de maancirkels verdiepen we ons in rituelen, meditaties en maak je vooral verbinding met jezelf.
Alles met de natuur als uitgangspunt

Veel liefs Suzan