Energetische seizoenen


Alle programma’s die ik doen, doe ik in harmonie met de energetische seizoenen.

Energetische seizoenen
energetische seizoenen

Herfst

In de herfst vind er een grote shift plaats. We gaan van overvloed, energie, veel zonlicht en het element vuur naar de winter. Waar de zomer staat voor yang energie staat de winter voor yin. De herfst is een overgangsfase. Enerzijds willen we nog naar buiten en anderzijds verlangen we naar de open haard en onze winterjas. In de herfst mogen we oogsten wat we hebben gezaaid. Mogen we loslaten wat ons niet meer dient en behouden wat we verder willen ontwikkelen of groeien.

Om bewust los te kunnen laten en bewust iets juist verder mee te nemen, dienen we naar binnen te keren en te voelen wat er in ons leeft. Veel mensen hebben dit niet geleerd en vinden dit proces (en daardoor ook de herfst en de winter) een moeilijkere periode van het jaar. Angsten, stress en onrust kunnen in de herfst opeens heel zichtbaar worden. De energie van de herfst kun je ook vergelijken met de avond en afnemende maan.

energetische seizoenen herfstAls je naar buiten gaat zie je dat onze schaduwen groter zijn dan in de zomer. Precies deze schaduwen en het spel van donker en licht nodigen ons uit naar binnen te gaan.

Thema’s als onrust, angst en depressies kunnen in de herfst zichtbaarder worden. Ervaar jij zelf ook meer onrust en verlang je naar rust?
Dan is mijn gratis ebook wat voor jou!

Ervaar je veel stress en spanning? Leef je op de automatische piloot en wil je dit graag eens en voor altijd doorbreken? Klik dan hier!


Winter

Als je in de winter naar buiten kijkt zie je dat de bomen kaal zijn. Veel dieren zitten verstopt in hun hol en houden een winterslaap. Met andere woorden, de natuur trekt zich terug. Rust uit. Om zich voor te bereiden op een nieuwe cyclus van leven.

De winter symobliseert yin. Ons onderbewuste. De vrouwelijke energie van bewustwording en reflectie. De energie van de winter zou je kunnen vergelijken met de energie van de nacht en van nieuwe maan. Daar waar het donker is. Dieren rusten in de winter uit om in de zomer weer voldoende energie te hebben. Gek eigenlijk he dat voor ons mensen december de drukste maand van het jaar is. Inderdaad geheel tegen het ritme van de natuur in. December symboliseert ook dood en wedergeboorte. Al dat we niet kunnen zien maar zeker wel aanwezig is. De winter is het perfecte seizoen om je dromen en wensen te voelen en concretiseren!

Verbinden met jezelf

Op 20 december organiseer ik een midwinter thema dag “Verbinden met jezelf” TIjdens deze dag ga je aankijken wat je tegenhoudt in het leven. Waardoor stroomt het niet?
Hoe komt het dat je er tegenop ziet om een factuur te sturen?
Waarom durf je geen ontslag te nemen en dat te gaan doen wat je al jaren wilt?
Waarom raakt de mening van een ander je iedere keer zo?

Met andere woorden: Je gaat de handrem van je eigen leven eraf halen.

Ben jij klaar met die beperkende gedachten? Heb je vaker coaching gevolgd maar heb je het gevoel toch niet bij de kern te zijn gekomen? DAN IS DEZE THEMA DAG VOOR JOU!

Ik wil me aanmelden voor deze dag!

Het in midwinter: De tijd van het onderbewuste. We gaan deze dag dus ook werken met je onderbewuste. Door middel van systemische opstellingen kom je erachter wat de ware oorzaak is van datgene wat je blokkeert.

Is het spannend? Ja zeker!
Is het confronterend? Ook!
Brengt het rust en verlichting? 1000%!

Voor meer info klik hieronder!


Lente

Vanaf 6 februari is begint de energetische lente. De dagen gaan weer lengen. De eerste lammetjes worden geboren en de eerste bloemen laten zich weer zien. Het thema van de lente is geboorte en/of nieuw beging. Alles wat in de winter is gezaaid en diep onder de grond verstopt zat komt wordt in deze tijd van het jaar weer zichtbaar.
De energie van de lente zou je ook kunnen vergelijken met die van de ochtend of wassende maan.

Tijdens de lente zul je merken dat je weer meer energie ervaart ten opzichte van de winter. We komen langzaam uit onze winterslaap en gaan weer over tot actie. Ook al moeten we voor de echte actie nog even geduld hebben tot de zomer.

De lente is de perfecte tijd voor nieuwe plannen en ideeën. Zet ze maar de wereld in! Laat je zelf zien! Maar blijf ook geduld houden!

Op 20 maart 2021 is de lente -equinox. Dan zijn de nacht en de dag precies even lang. Staan de zon en de maan even lang aan de hemel. De zon kruist op deze dag de evenaar en staat vanaf dat moment een half jaar lang dichter bij het noordelijk halfrond. De zon nodigt ons uit meer tot actie over te gaan. Daardoor ervaren we ook meer energie vanaf de lente.

Op 6 februari start ik met de lente maancirkel! Zowel online als offline!
Iedere volle maan komen we bijeen. 3 maanden lang. Jouw bijdrage voor deze cirkel? €99,- excl btw.

Meer info lees je hier!

Houd daarnaast de website goed in de gaten voor het lente -equinox ritueel!!


Zomer

Op 6 mei begint de energetische zomer. De zomer beleefd zijn hoogtepunt op 21 juni; de dag waarop het aantal zonuren het grootste zijn. Dit wordt ook wel Midzomer genoemd.

De energie van de zomer kan je het beste vergelijken met de energie van de middag of van volle maan. Daar waar het meeste licht schijnt. Licht geeft ons energie. Het nodigt ons uit naar buiten te gaan. Het maakt dat we in staat zijn hard te kunnen werken voor datgene wat we hebben gezaaid en in de herfst zouden willen oogsten.

Zelf vind ik het dan ook steeds vreemder dat de grote vakantie in de zomer valt. En niet in de winter. Interessant om te onderzoeken wat jij ervaart aan energie in de zomer.

Op 6 mei start de zomer maancirkel, zowel online als offline. 3 maanden lang komen we rond volle maan bij elkaar.

Meer info en aanmelden volgen. Ik hanteer een vaste prijs van €99,- excl btw voor 3 maanden.