Ontvang gratis het eerste deel uit mijn werkboek
"Anders omgaan met verlies"

Energetische seizoenen


Elke maand geef ik een webinar aan de hand van het actuele thema in de natuur. Hierbij hou ik de energetische seizoenen aan. Deze kun je vinden in de afbeelding hieronder.

energetische seizoenen

Herfst

In de herfst vind er een grote shift plaats. We gaan van overvloed, energie, veel zonlicht en het element vuur naar de winter. Waar de zomer staat voor yang energie staat de winter voor yin. De herfst is een overgangsfase. Enerzijds willen we nog naar buiten en anderzijds verlangen we naar de openhaard en onze winterjas. In de herfst mogen we oogsten wat we hebben gezaaid. Mogen we loslaten wat ons niet meer dient en behouden wat we verder willen ontwikkelen of groeien. Om bewust los te kunnen laten en bewust iets juist verder mee te nemen, dienen we naar binnen te keren en te voelen wat er in ons leeft. Veel mensen hebben dit niet geleerd en vinden dit proces (en daardoor ook de herfst en de winter) een moeilijkere periode van het jaar. Angsten, stress en onrust kunnen in de herfst opeens heel zichtbaar worden.

Als je naar buiten gaat zie je dat onze schaduwen groter zijn dan in de zomer. Precies deze schaduwen en het spel van donker en licht nodigen ons uit naar binnen te gaan.
Dit jaar organiseer ik een webinar over ‘angst’. Klik op onderstaande knop voor meer informatie.

Winter

Als je in de winter naar buiten kijkt zie je dat de bomen kaal zijn. Veel dieren zitten verstopt in hun hol en houden een winterslaap. Met andere woorden, de natuur trekt zich terug. Rust uit. Om zich voor te bereiden op een nieuwe cyclus van leven. De winter symobliseert yin. Ons onderbewuste. De vrouwelijke energie van bewustwording en reflectie. Dieren rusten in de winter uit om in de zomer weer voldoende energie te hebben. Gek eigenlijk he dat voor ons mensen december de drukste maand van het jaar is. Inderdaad geheel tegen het ritme van de natuur in. December symboliseert ook dood en wedergeboorte. Al dat we niet kunnen zien maar zeker wel aanwezig is.

Op 6 november geef ik een webinar over de winter. Precies op de start van de energetische winter leer ik jou alles wat we van de winter kunnen leren. Geef ik je concrete tips hoe ook jij kunt verstillen in hectische dagen. En waarom het essentieel is dat je rust neemt. Ik leer je wat de lange avonden ons mensen wilt vertellen. Hoe het komt dat veel mensen een winterdepressie ervaren en wat je zelf gemakkelijk kunt doen om dit niet te krijgen.

Midwinter

op 20 december, een dag voor midwinter organiseer ik een themadag over verlies, rouw en dood. Een gehele dag van 10u tot 17u. Tijdens deze dag doen we vijf verdiepende rituelen die er voor zorgen dat jij het verlies makkelijker kunt dragen. De rituelen geven meer rust. Ze zorgen voor een diepe verbinding met degene die je moet missen en natuurlijk met je zelf!

De locatie is nader te bepalen. Jouw bijdrage voor deze dag is €169,- excl btw. Aanmelden voor deze dag kan door een mail te sturen naar suzan@praktijknine2five.nl Lunch is inbegrepen!

Lente

Meer info over de energetische lente volgt nog

Zomer

Meer info over de energetische zomer volgt nog