Blog van een wenspapa deel 1


Tijdens een vruchtbaarheidstraject is er vooral veel aandacht, hulp en info voor vrouwen. Tot ergernis en verdriet voor Junior. Hij en zijn vriendin komen in zo’n traject. Junior moet dealen met een hele harde realiteit. Zijn verhaal lees je vanaf nu hier! Met als doel om dit verdrietige onderwerp ook bespreekbaar te maken bij mannen! Want voor mannen is dit onderwerp een nog groter taboe dan voor vrouwen…

Wenspapa blog

Al enige jaren heb ik de wens om papa te worden. Dit is mijn grootste wens! Dit kriebelt al sinds het begin dat ik twintig ben geworden. Ik zou niets liever willen dan mijn wens in vervulling zien gaan. Mijn gevoel zegt dat ik er klaar voor ben om vader te worden. Dit wil ik zo graag met mijn vriendin bespreken!

Voorstellen

Voor ik verder ga zal ik mijzelf even voorstellen: Mijn naam is Junior en ben geboren op 28 augustus 1987. Ik ben met zeer veel geluk geboren. Je zult denken: veel geluk?!
Ja zeker, ik ben met 33 weken veel te vroeg geboren. De navelstreng zat om m’n nek en stikte bijna. Als het vijf minuten langer had geduurd, had ik hier nu niet gezeten.
Ik ben opgegroeid in Rotterdam. Vanaf mijn 27e woon ik samen met m’n vriendin in het pittoreske Zwijndrecht.

Het gesprek

In juli 2017 zitten we op een hotelkamer in Bonaire. We voeren een gesprek dat de afgelopen jaren om de zoveel tijd naar voren komt. HET gesprek. Zijn we er klaar voor? Wanneer is het moment juist? Is er wel een juist moment? Deze vragen passeren regelmatig de revue tijdens onze gesprekken.

Voor mijzelf is het erg duidelijk en volg ik mijn gevoel. Dit vertel ik tijdens ons gesprek. Mijn vriendin vindt het erg spannend en wil hier graag over nadenken.

Een paar dagen na ons gesprek in de hotelkamer vertelt mijn vriendin dat ze het graag een kans wilt geven, maar het nog steeds erg spannend vindt! Ik was dolgelukkig. Ik heb de hele dag een lach op mijn gezicht van hier tot Tokio. Dit gevoel is te gek! Ik voel me zo gelukkig! Ik heb de kans om papa te worden! Wauw! Ik ging al helemaal in mijn hoofd dingen plannen, en ben ik ook al bezig om de kinderkamer in te richten. In de toekomst samen met het gezin dagjes weg. Ik zie het echt al helemaal voor mij!

Vol goede moed

Twee weken later was het DE dag! We gingen gezamenlijk naar het ziekenhuis om de spiraal eruit te laten halen. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Vol gezonde spanning liepen wij op de gang, richting de afdeling gynaecologie. Bij aankomst hebben we ons aangemeld en gingen we zo rustig mogelijk zitten. Na enige tijd te hebben gewacht, mochten we naar binnen. Het gaat gebeuren!! Vol spanning lopen we naar binnen en gaan we zitten. Na een informeel gesprek en vragen, werd mijn vriendin naar de stoel begeleid en werd de spiraal eruit gehaald. Na dat de gynaecoloog de spiraal eruit had gehaald, was ik erg enthousiast en vroeg aan hem: “mag ik ook even zitten, ik ben wel zeer benieuwd hoe dit nou voelt”. Dus ging ik even zitten en vreemd genoeg was het nog best comfortabel.  

Na enkele vragen en adviezen, gingen wij vol goede moed naar huis! De arts raadde wel aan niet al te lang zelf te ‘proberen’ omdat er vroege overgang in de familie van mijn vriendin speelt. Zo gezegd, zo gedaan.

Ben je benieuwd naar het complete verhaal van Junior en zijn wens om vader te worden? Hou dan de website in de gaten of volg Praktijk Nine2Five op sociale media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *