Ontvang gratis het eerste deel uit mijn werkboek
"Anders omgaan met verlies"

3 tips voor tijdens de wachtweken


3 Tips hoe jij die ellendige wachtweken doorkomt!

Herken jij dit ook… Je cyclus. Sinds het moment dat jullie besloten om een kindje te krijgen lijkt het alsof je alleen nog maar met zwanger worden bezig kunt zijn. Het begint met een ongesteldheid, de huilbuien die daarbij horen en het herpakken want voor je het weet komt de eisprong er weer aan. Het kan ook zijn dat je een medisch traject zit en dat je te makken hebt met een terugplaatsing. In alle gevallen komen daar de wachtweken.. De weken dat je weer hoop hebt.

‘Zal het dan eindelijk zover zijn?’ Maar ook die weken dat die stress en spanning bijna als stoom uit je oren komt. En diezelfde stress en spanning helpen je niet bij het zwanger worden. Sterker nog, stress werkt altijd tegen je..


Gelukkig hieronder 3 praktische tips om je hoofd koel te houden!

  1. Ga na buiten. Het liefst wandelen. Niet te snel, maar bewust. Kijk om je heen. Neem in je op waar je bent en wat je ziet. Misschien zie je iets leuks en iets onverwachts?!
  2. Zoek afleiding, en nee.. dat is niet praten met een vriendin over je kinderwens.. Maar doe iets voor je zelf. Ga naar de bioscoop. Zoek en nieuwe serie op Netflix. Ga sporten. Doe het voor jezelf!
  3. Dit is de belangrijkste! Leer hoe je je aandacht kunt verzetten. Bijvoorbeeld naar je zintuigen. Of naar je ademhaling. Elke dag 10min bewust bezig zijn met je ademhaling doet wonderen!

Ben jij alle dagen bezig met een mogelijke zwangerschap?

Kun je je moeilijk ontspannen? Ben je bang dat je nooit zwanger zult worden? Of vind je het moeilijk om je aandacht te verplaatsen? Dan ben je heel welkom om daarover in gesprek te gaan. Mail naar suzan@praktijknine2five.nl. Via de mail kunnen we een gratis gesprek in plannen, over jouw gedachten, angsten en emoties. Ook krijg je een mooie en makkelijk toepasbare ontspanningsoefening van mij.


Wie is Suzan Brussee?

Suzan Brussee van Praktijk Nine2Five begeleidt vrouwen die een of meerdere miskramen hebben gehad. Hun kindje vlak na de geboorte zijn overleden of die een onvervulde kinderwens hebben. Dit kan zijn omdat zwanger worden niet lukt. Of na dat er sprake is geweest van het verliezen van je kindje tijdens de zwangerschap. Ze helpt hen om de situatie te accepteren zoals hij is. En negatieve ervaring te helen, waardoor er ruimte is voor een meer open houding en ontspanning op weg in het realiseren van die DROOM; het krijgen van een kindje. Suzan geeft ook mindfulness trainingen aan mensen die te maken hebben gehad met verlies.

Suzan Brussee schrijft verder blogs over het ‘echte’ leven. Namelijk het leven met verlies. Je kunt haar blogs o.a. vinden op kids en kurken, duurzaam mama, moeders.nu en binnenkort kan ze een hele mooie samenwerking bekend maken!

Heb je vragen? Bel of mail Suzan dan gerust op suzan@praktijknine2five.nl.

Voel je welkom!